به گزارش مشرق، در حالی که ژنرال «راحیل شریف» فرمانده سابق ستاد ارتش پاکستان در دسامبر سال ۲۰۱۶ بازنشسته شد و قدرت را به «ژنرال باجوا» تحویل داد، آمریکا و آل سعود از طریق مجاری مختلف در پی وارد کردن فشار به دولت پاکستان برای ارتقای درجه او به «سپهبدی» هستند.
به گزارش برخی رسانهها، با توجه به اینکه قرار است «راحیل شریف» فرمانده ائتلاف آل سعود شود، دولتمردان این کشور درصدد هستند تا درجه او را به سپبهدی ارتقا دهند.
در نامه آل سعود به مقامات پاکستانی آمده که مبارزات درخشان «راحیل شریف» با تروریستها باعث شد تا وی به عنوان فرمانده ائتلاف نظامی انتخاب شود. فرمانده بازنشسته در دنیا بسیار است، ولی شخصی مثل «راحیل شریف» کمیاب است.
چرا حکام آل سعود بر ارتقای درجه سپهبدی برای راحیل شریف پافشاری میکنند؟
بدون شک حضور راحیل شریف در ائتلاف نظامی سعودی که مدتها با چالش شدید مخالفت مردم پاکستان با حضور نظامیان این کشور در ائتلاف آل سعود و به خصوص جنگ یمن همراه بود، برگ برندهای برای سرپوش گذاشتن بر شکستهای مداوم این ائتلاف در مبارزه با نیروهای مردمی یمن تلقی میشود.
از آنجا که هنوز هم شروط مهم پاکستان برای حضور راحیل شریف در ارتش ائتلاف آل سعود علنی نشده است همچنان گمان بر این است که این شروط محدودیتهای فراوانی برای ریاض ایجاد خواهد کرد.
شاهد این ادعا سخنان «ژنرال قمر جاوید باجوا» رئیس ستاد ارتش پاکستان است که هفته گذشته اعلام کرد ما گامی بر خلاف منافع مشترکمان با ایران بر نخواهیم داشت.
بدون شک سیاستمداران پاکستان اساتید جلب رضایت دوسویه اختلاف هستند، نواز شریف به همراه راحیل شریف حتی به ایران و عربستان هم سفر کردند تا با میانجگری اختلافات دو کشور را حل کنند.
آل سعود با دریافت درجه سپهبدی برای راحیل شریف در پی دو هدف است:
اول اینکه با این کار دینی بر گردن راحیل شریف داشته باشد و او درجه بالای خود را مدیون آل سعود باشد و در ثانی اینکه وجه ارتش ائتلاف خود را بالا ببرد و نشان دهد که یک سپهبد فرماندهی این ائتلاف را برعهده دارد.
با این حال عدم دریافت پاسخ صریح از پاکستان میتواند به این دلیل باشد که دولتمردان اسلام آباد خود را مقتدرتر و در سطحی بالاتر از ریاض میبینند.
واقعیت انکار ناپذیر این است که هیچ یک از کشورهای عربی و خود عربستان قدرت نظامی پاکستان و نیروی ارتش این کشور را ندارند بنابراین طبیعی است که تنها کشور مسلمان دارای قدرت هستهای به سادگی خود را زیر چتر آل سعود قرار ندهد.
در اصل اسلام آباد قصد دارد پایه ریز سیاستها اصلی ائتلاف، و همچنین حاکم آن باشد و عربستان صرفا تامین هزینه های آن را بر عهده داشته باشد.